Witlofsoep met grijze garnalen

witloofsoep_garnalen (2K)

  • 1 kg witlof
  • 1 sjalot
  • boter
  • 1 preiwit
  • 1 dikke aardappel
  • 1,5 kippenbouillon
  • kruidentuiltje( laurier, tijm)
  • beetje citroensap
  • peper & zout
  • room
  • verse grijze garnalen
  • bieslook

Snij de witlof grof, de prei in ringen en de aardappel in blokjes.
Fruit het gesnipperd sjalotje in boter.
Doe het witlof, de prei en de aardappel erbij.
Schep een paar minuten om.
Doe de kippenbouillon erbij.
Voeg er het kruidentuiltje bij.
Dek af en laat een kwartiertje zacht koken.
Haal het kruidentuiltje uit de soep.
Mix de soep en breng ze op smaak met een vleugje citroensap, peper en zout.
Schenk er een flinke scheut room bij.
Laat nog even goed doorwarmen.
Werk af met de grijze garnalen en de gesnipperde bieslook.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug