|
|
Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Snijd de witlof in fijne reepjes.
Fruit de ui glazig in een eetlepel boter.
Voeg vervolgens ¾ van de witlof toe en laat kort mee bakken.
Blus met de bouillon.
Breng aan de kook.
Voeg de aardappel toe en laat 15 minuten sudderen.
Bak de overige witlof in de rest van de boter.
Kruid met peper en zout en lepel er de honing bij.
Laat lichtjes karamelliseren.
Rooster de geschaafde amandelen goudbruin.
Zet even opzij.
Pureer de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook.
Schenk er de room bij en roer glad.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 kommetjes.
Verdeel er de gebakken witlof over en werk af met de amandelschilfers, zeste van de citroen en een takje oregano.
Serveer goed heet.
Lekker met wat brood.