Winterse bonensoep

Winterse bonensoep

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 prei
  • stuk knolselderij, ca. 200 g
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • ΒΌ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 g gemengde groente uit de diepvries
  • 1 klein blik of kleine pot bruine bonen, uitlekgewicht ca. 220 g
  • (gerookt) paprikapoeder

Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
Verwarm de margarine in een soeppan en roerbak hierin de ui, de prei en de knolselderij met de tomatenpuree.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg 50 centiliter water toe met de bouillontabletten en breng dit aan de kook.
Kook de knolselderij gaar.
Laat de mais en de bruine bonen uitlekken.
Voeg de groente en de bruine bonen toe en warm het geheel goed door.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Tomatenpuree

Bron: Voedingscentrum

Terug