Winterminestrone

Winterminestrone

voor 2 personen

  • part pompoen
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • stukje knolselderij
  • stukje groene kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 30 cl groentebouillon met minder zout
  • 3 volkoren boterhammen
  • 1 handje walnoten of hazelnoten, 25 g
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 klein potje witte bonen, uitlekgewicht ca. 250 g

Maak de groente schoon.
Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de prei in ringen, wortel in halve plakjes, knolselderij in blokjes, groene kool in repen en 1 teentje knoflook in snippers.
Verwarm de olijfolie en bak hierin de prei, knolselderij en de snippers knoflook een paar minuten.
Voeg de blokjes pompoen en de wortel toe en schenk de bouillon er bij.
Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
Rooster 1 boterham lichtbruin en bros.
Maal het geroosterde brood met het overgebleven teentje knoflook, noten en basilicum tot grove korrels.
Rooster de rest van het brood licht.
Roer de groene kool en de uitgelekte witte bonen door de soep.
Laat de soep nog 5 minuten koken.
Strooi aan tafel de kruimels over de soep en geef er driehoekjes geroosterd brood bij.

Pompoen over?
Knolselderij over?

Bron: Voedingscentrum

Terug