Soep met wintergroenten,verrijkt met Gorgonzola

wintergroenten (2K)

  • 2 l groenten bouillon
  • 2 aardappelen
  • 2 wortelen
  • 8 tal spruiten
  • 3 stukken venkel
  • 3 bladeren Chineese kool
  • 2 pijlen witlof
  • 8 champignons
  • 500 g gezeefde tomaten
  • een stuk Gorgonzola
  • 50 g lintpasta, fijn gebrokkeld
  • 150 g vleesbroodje, fijn gesneden

Snij de aardappelen en wortelen in blokjes.
Spruiten en champignons in schijven.
Witlof,venkel en Chineese kool in reepjes.
Stoof de groenten aan in boter.
Vervolgens de gezeefde tomaten en bouillon toevoegen.
Laat dit op een zacht vuur verder sudderen en voeg de pasta en het vlees toe.
Als laatste de Gorgonzola eronder roeren.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug