Wilde-paddestoelensoep

  • 250 g stekelzwammen
  • 100 g hoornen des overvloeds
  • 1 volle eetl. boter
  • 1 volle eetl. bloem
  • 1 l water
  • 2 paddestoelenbouillonblokjes, anders zout
  • 1 dl crème fraîche of slagroom

Veeg de paddestoelen schoon en snijd grotere in plakjes of stukjes.
Verhit de boter in een soeppan en bak er de zwammen een paar minuten in.
Ze zullen gaan zweten en flink wat vocht loslaten.
Strooi er de bloem over en roer goed.
Giet dan eerst een beetje water in de pan, roer alles goed door en voeg dan de rest bij, plus de bouillonblokjes of zout.
Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat een minuut of tien heel zachtjes doorkoken.
Roer de room in een kommetje glad met een beetje hete soep en giet alles in de pan.
Breng op smaak met peper.

Bron: Onno Kleyn

Terug