Wilde kruidensoep

Wilde kruidensoep

vegetarisch

  • 1 ui
  • 20 g boter
  • wat aardappelen, 250 à 300 g
  • 1 l groentebouillon
  • 12½ cl room
  • 2 à 3 eetl. zure room of crème fraîche
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
    • 5 à 6 grote handen vol wilde kruiden
      met bladeren van
  • brandnetel
  • duizendblad
  • veldzuring
  • smalle weegbree
  • vogelmuur
  • paardenbloem
  • look-zonder-look
  • hondsdraf
  • komkommerkruid

Snijd de ui in kleine blokjes en bak deze in boter of olie.
Voeg de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen toe.
Voeg de groentenbouillon toe en laat 10 à 15 minuten zachtjes koken op een laag vuur.

Wilde kruidensoep

Kook de gereinigde en gewassen brandnetels kort, voeg dan de resterende grof gehakte wilde kruiden toe en breng ze kort aan de kook.
Pureer de soep, roer de room erdoor en breng op smaak met zure room, peper, zout en nootmuskaat.
Serveer de soep met geroosterde broodblokjes en gehakte kruiden of bloemen.

Omdat de soep altijd iets anders smaakt, afhankelijk van het kruidenmengsel, is het aan te raden om de soep voor het kruiden te 'proeven'.
Zure room die de soep oppept, zoete room past goed, als er veel bittere stoffen in de soep zitten, wat geraspte citroenen geven een extra kick als er bittere stoffen ontbreken.

Bron: kraut & rüben

Terug