Westlandse tomatensoep

Westlandse tomatensoep

  • 12 pruimtomaten,
  • 1 cour de boeuf, grof gesneden
  • 2 groen / bruine safaritomaten, grof gesneden
  • 2 rode cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 gele cherrytomaten, gehalveerd (ik gebruik tomaten van RedStar)
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 takjes dragon, alleen de blaadjes
  • 4 takjes basilicum
  • wat takjes duizendblad
  • wat takjes vogelmuur
  • wat veldkers
  • wat shiso purper cress
  • 4 eetl. tomatensap
  • 2 eetl. sushi-azijn
  • 2 eetl. witte balsamicoazijn
  • 8 eetl. witte wijn
  • scheutje olijfolie
  • zout & peper, naar smaak

Tomatenbouillon
Mix in de keukenmachine pruimtomaten, knoflook, sjalot, basilicum, dragon en bleekselderij.
Voeg witte wijn, tomatensap, sushi-azijn en witte balsamicoazijn toe.
Zet 24 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Passeer door een schone theedoek, zodat alleen het vocht er doorheen loopt.
Breng op smaak met zout & peper.

Tomaten
Besprenkel alle tomaten met wat olijfolie, een paar eetlepels tomatenbouillon en wat zout & peper.

Presentatie
Leg de tomaten speels in een strook langs de rand van het bord.
Garneer met de verschillende kruiden.
Schenk de tomatenbouillon er aan tafel bij.

Bron: Niven Kunz
Gepubliceerd door: Stichting Samensterk

Terug