Waterzooi van parelhoen

Waterzooi van parelhoen

  • 1 parelhoen
  • bouquet garni
  • 200 g aardappelen
  • 1 winterwortel
  • 100 g snijbonen
  • 100 g bleekselderij
    • voor de saus
  • kookvocht van de parelhoen
  • 20 cl room
  • 1 bosje waterkers
  • 200 g boter

Zet de parelhoen met koud water en een bouquet garni op en pocheer het in een uurtje gaar.
Haal de parelhoen eruit (houd hem warm), zeef het kookvocht en
kook de groenten hierin (eerst de getourneerde aardappelen, dan de in ruitjes gesneden wortel en snijbonen en de stukjes bleekselderij).
Haal de groenten als ze beetgaar zijn uit de pan en houd ze eveneens warm.
Kook het vocht tot 20 cl in, voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
Pureer een bosje waterkers en voeg dit aan de saus toe voor een mooie groene kleur.
Monteer de saus van het vuur af met 200 gr ijskoude boter.
Verdeel de parelhoen en de groenten over verwarmde borden en giet de saus erover.

Bron: Astrid Veltman

Terug