|
|
Pel de uien en snijd ze grof.
Was de bladselderij, bladpeterselie en snijd ze grof.
Pureer de uien met de tomaten, groene kruiden en het water met een staafmixer of in een blender tot een vrij glad mengsel.
Breng in een grote soeppan het tomatenmengsel met de olijfolie, linzen, alle specerijen, tomatenpuree en wat peper en zout aan de kook.
Voeg de kikkererwten toe en kook ze nog ca. 10 minuten mee.
Laat de soep op matig hoog vuur in ca. 35 minuten gaarkoken.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Om de soep te binden: maak in een kom een bloempapje door de maizena of bloem met een flinke scheut water te mengen en tot een glad papje te roeren.
Klop het al roerende met een garde door de soep tot deze licht gebonden en fluwelig is.
Laat de soep niet meer koken maar alleen een paar minuten zachtjes pruttelen.
Past het niet in één keer in de blender?
Splits het dan op in porties en begin met het water.
Portie 1: pureer de uien, groene kruiden en 1 liter water.
Portie 2: pureer 1 liter water, 2 blikken gepelde tomaten en restje groene kruiden.
Voeg de laatste liter aan de pan toe.
Serveer de soep met vers Marokkaans brood of knapperig stokbrood.
Bron: Nadia Zerouali