|
|
Verhit de olie in een grote soeppan en fruit daarin op middelhoog vuur de preiringen, knoflook en kerriepoeder, tot de prei glazig is en felgroen.
Roer de bloemkoolrijst en aardappelblokjes erdoor en zet ze even aan.
Blus af met de kokosmelk, breng aan de kook en giet de bouillon erbij.
Laat de soep nu, zonder deksel, 20 minuten zacht koken tot de aardappel met een houten lepel langs de rand van de pan makkelijk te breken is.
De soep moet nu wat zijn ingedikt door de bloemkoolrijst en aardappelblokjes.
Is hij nog te dun kook hem dan nog een minuut langer op hoog vuur in.
Voeg dan de doperwten, bladspinazie en de broccoli toe en gaar die nog 6 minuten mee.
Roer de bosui erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Maak de soep af met één topping uit elke categorie hieronder, dan is hij extra lekker!
Maak de soep af met één topping uit elke categorie, dan is hij extra lekker!
Geef je kom een eigen draai mee en laat het anderen proeven.
Proef ook die van een ander, misschien is die wel verrassend lekker!
Krokant
→ Croutons, van een oude boterham, gescheurd pitabrood, oud stok- of roggebrood, gebakken in olijfolie met wat zeezout en komijnzaadjes
→ Zaden of pitten, even verhit in een hete droge koekenpan: zoals hele boekweit, zonnebloem, pijnboom- of pompoenpitten of pinda’s.
→ Noten: denk aan cashewnoten of amandelen krokant (in roomboter of olijfolie) gebakken, evt. met specerijen en/of knoflook.
→ Pappadums of nacho’s, verkruimeld.
→ Indische gebakken uitjes, zo uit de pot.
Romig
→ Slagroom, scheutje
→ Crème fraîche, dikke lik: even losgeroerd.
→ Kwark of yoghurt, losgeroerd
→ Cashewroom -vegan room- zóóóóó lekker:
→ Week 200 g cashewnoten 1 uur in een kom koud water.
→ Giet ze af en maal ze met ongeveer 20 cl schoon water in de blender tot een dikke room.
→ Breng op smaak met een kneep citroen en een snuf zeezout. Bewaar in de koelkast en gebruik zoals u zure room zou gebruiken.
→ Kokosmelk, extra scheutje.
→ Kaas, bijvoorbeeld oude kaas, cheddar of Parmezaan: geraspt.
→ Olijfolie of een pesto van bijvoorbeeld gladgedraaide koriander, pinda’s of amandelen, geraspt kokos en olijfolie
→ Avocado, in blokjes.
→ Ei, hardgekookt en verkruimeld met een vork of gepocheerd.
Frissig
→ Verse tuinkruiden, fijngehakt (denk bij kerriesoep vooral aan peterselie, koriander, bieslook en lavas)
→ (Rode) ui, gesnipperd en even in de azijn gelegd.
→ Tuinkers, of kiemgroenten.
→ Bleekselderij, of andere knapperige rauwe groenten, in heel kleine blokjes.
→ Appel of peer, in fijne blokjes.
→ Jalapeño, vers of ingemaakt (uit een potje) en fijngehakt.
Bron: Yvette van Boven
Gepubliceerd door: 4 en 5 mei Amsterdam