Voorjaarskruidensoep

Voorjaarskruidensoep

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 2 kruimige kokende aardappelen
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. olie
    • voorjaarskruiden van elk een handvol,
      bijvoorbeeld van:
  • brandnetel
  • zevenblad
  • kervel
  • paardebloem
  • peterselie
  • zuring
  • bieslook
  • weegbree
  • bevernel
  • vogelmuur

Uien in blokjes en knoflookteentje en geschilde aardappelen zeer fijn snijden.
Was de kruiden en hak ze grof of doe ze kort in de mixer.
Pureer de aardappelen niet.
Laat boter en olie niet te heet worden in een pan.
Voeg de ui, teentje knoflook en aardappelblokjes toe en laat het zweten.
Voeg de groentenbouillon toe en laat 10 minuten op een matig vuur sudderen.
Voeg de fijngehakte kruiden erdoor, breng het op smaak met zout en peper en serveer meteen.
Bestrooi de soep voor het opdienen met verse, fijngehakte kruiden zoals dille, bieslook of peterselie of versier de soep met wat madeliefjes of viooltjes.

Bron: kraut & rĂ¼ben

Terug