Vissoep met zeevruchten en lente-ui

vissoep_zeevruchten (3K)

voor 6 personen

  • 2 potten kreeftenbouillon
  • 20 cl visbouillon
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 2 eetl. bloem
  • 200 g zeevruchtencocktail
  • 1 bakje sour cream
  • 3 in ringetjes gesneden lente-uien
  • versgemalen peper en zout

Verwarm de kreeftenbouillon samen met de visbouillon en zure room (sour cream).
Verhit in een ruime soeppan de olijfolie en bak hierin het fijngesneden sjalotje en de knoflook even aan.
Bestrooi de sjalotjes en knoflook vervolgens met de bloem en roer tot het geheel loslaat van de bodem.
Laat het geheel even afkoelen en giet daarna al roerende de bouillon erbij.
Laat de soep ca. 15 minuten zachtjes doorkoken.
Giet de soep vervolgens door een zeef in een andere pan.
Voeg daarna de zeevruchtencocktail en lente ui toe en breng de soep tenslotte op smaak met peper en zout.

Succestip
Serveer de vissoep met broodcroutons en geraspte Parmezaanse kaas.

Bron: Spar Succes recepten

Terug