voor 2 personen
|
|
Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
Week het brood in 1 eetlepel water, de tomatenketchup en de olie.
Maak de knoflook schoon.
Verwijder van de peper de pitjes.
Snijd de paprika in stukjes.
Pureer het geweekte brood met de knoflook, de peper en de paprika in de keukenmachine of met een blender of staafmixer fijn.
Maak de rouille op smaak met wat zout.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes.
Snijd de steel in stukjes.
Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui met peper en pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de groente toe met de bouillon en het tomatensap.
Laat dit 5 minuten koken.
Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 5 minuten zacht koken.
Besmeer sneetjes brood met de rouille en eet dit bij de soep.
Menusuggestie
Lekker met bruin (stok)brood.