Vissoep

voor 2 personen

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 eetl. olie
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 2½ dl visbouillon
  • 1 klein blikje doperwtjes
  • 200 g kabeljauwfilet of andere vis
  • 50 g garnalen
  • peterselie

Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paprika in blokjes.
Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
Bak de paprika kort mee.
Voeg de tomatenblokjes en de visbouillon toe en breng dit aan de kook.
Laat de doperwtjes uitlekken.
Snijd de vis in stukjes en meng ze door de soep.
Roer de garnalen en de doperwtjes er door. Laat de vis in een paar minuten gaar worden.
Was de peterselie en knip de takjes klein.
Roer de peterselie door de soep.

Menusuggestie
Lekker met bruin stokbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug