Vissoep

Vissoep

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 dunne prei
  • 1 eetl. olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 theel. Provençaalse kruiden
  • 200 g kabeljauwfilet of andere vis
  • 50 g garnalen
  • 100 g diepvries doperwtjes
  • 4 takjes selderij
  • 1 klein volkoren stokbrood

Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, paprika in blokjes en prei in ringen.
Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
Bak de paprika en de prei kort mee.
Voeg de tomatenblokjes, 25 cl water en de kruiden toe en breng dit aan de kook.
Snijd de vis in stukjes en meng ze door de soep.
Roer de garnalen en doperwtjes erdoor.
Laat de vis in een paar minuten gaar worden.
Was de selderij en knip de takjes klein.
Roer de selderij door de soep.
Geef er brood bij.

Selderij over?

Bron: Voedingscentrum

Terug