Vietnamese noedelsoep gember knoflook met balletjes

vietnamese_noedelsoep (4K)

  • 150 g mienestjes
  • 400 g rundergehakt
  • 10 eetl. woksaus gember knoflook
  • 4 eetl. paneermeel
  • 4 eetl. grofgehakte koriander
  • wokolie
  • 600 g Oosterse wokgroenten
  • 2 vleesbouillontabletten

Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Meng ondertussen het gehakt met 4 eetlepels woksaus, paneermeel en 1 eetlepel koriander.
Draai er 12 balletjes van.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 4 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak de groenten 3 minuten.
Voeg 1¼ l heet water en de bouillontabletten toe er roer tot ze zijn opgelost.
Leg de balletjes in het hete vocht en laat ze in 10 minuten gaar worden.
Roer er 6 eetlepels woksaus door.
Voeg de mienestjes toe en warm nog 2 minuten door.
Schep de noedelsoep in 4 grote diepe kommen.
Strooi de rest van de koriander erover.

Op tafel
Zet als smaakmaker ketjap asin en gebakken uitjes op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Woksaus gember knoflook kan vervangen worden door woksaus knoflook koriander. Gebruik kipgehakt in plaats van rundergehakt en kipbouillontabletten in plaats van vleesbouillon.

Bron: Conimex

Terug