Vichysoisse

aardappel-preisoep
  • 300 gram schoongemaakte en in fijne ringen gesneden wit van prei
  • 300 g geschilde aardappels, in blokjes
  • 1 liter gezouten kippenbouillon
  • 20 cl room
  • versgemalen peper, zeezout en nootmuskaat (naar smaak)
  • bieslook en/of bieslook-bloemetjes
  • eventueel 4 kwarteleitjes of
  • 4 "waaiertjes" Tête de Moine

Kook prei en aardappelblokjes zacht in de bouillon.
Pureer de soep (blender, staafmixer of keukenmachine) en laat het nog enkele minuten pruttelen.
Voeg de room toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Serveer het warm in kleine kopjes met bovenop een gepocheerd kwarteleitje of waaiertje Tête de Moine.
Bestrooi het met bieslook(bloemen) of laat het afkoelen en bestrooi het vlak voor het serveren.
Laat in de koude soep kwarteleitje en/of kaas achterwege.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©



Terug