|
|
Snijd de ven kel in kleine stukken en de paprika in kleine blokjes.
Kook ze in de boujllon in 15 tot 20 minuten gaar en zacht.
Schep een paar lepels van de ge kookte groente apart in een kom metje en pureer de soep naar wens met de
staafmixer.
Voeg de apart gezette groente weer toe er breng de soep op smaak met peper, zout en citroensap.
Serveer naar wens met een lepel crème fraîche of sojacuisine en garneer de soep met fijngeknipt venkelgroen
of peterselie en kleine blokjes geroosterd brood.
|
|
Kook in ¾ liter de bouillon de in stukken gesneden knolvenkel in 10 minuten gaar, samen met een
middelgrote aardappel.
Pureer daarna het geheel met een staafmixer.
Voeg 20 cl room toe en een scheutje witte wijn.
Breng op smaak met zout & peper en een klein beetje Provençaalse kruiden.
|
|
Snijd het stukje ui klein.
Maak de venkel schoon en snijd hem in repen.
Bewaar het fijne venkelgroen voor garnering.
Fruit de ui in de margarine glazig.
Bak de venkel kort mee.
Voeg de bouillon toe en kook de venkel in 20 minuten gaar.
Pureer de massa in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
Warm de soep weer goed door en maak hem op smaak met peper, de klein geknipte peterselie en
venkelgroen.
Strooi aan tafel er wat kaas over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gevulde shoarmabroodjes met wortelsalade.
|
|
De venkel wassen en fijn schaven of snipperen.
Ondertussen het water met het zout aan de kook brengen en vervolgens de venkel in ongeveer 10 minuten gaar koken.
Giet alles door een zeef.
Pureer vervolgens de gekookte venkel en klop de puree door de venkelbouillon in de pan.
Nogmaals 5 minuten koken.
Van het vuur af de room erdoor kloppen
Op smaak brengen met peper en eventueel nog wat zout.