Veloutésoep van aardappelen

veloutesoep (1K)

  • 4 grote, bloemige aardappelen
  • 1 kippenborst
  • 1½ l kippenbouillon
  • ½ l water
  • ½ ui
  • ¼ van het wit van een prei
  • 1 eetl. bloem
  • 30 g boter
  • 20 cl room
  • 1 eierdooier
  • 20 g kaviaar
  • peper & zout

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Breng de bouillon aan de kook en leg er de kippenborst in.
Laat ongeveer 15 minuten pocheren.
Haal het vlees uit de bouillon en laat afkoelen.
Snijd de ui en de prei in stukken.
Stoof de groenten in wat boter en zorg ervoor dat ze niet kleuren.
Strooi er de bloem over, roer nog even en giet er vervolgens de bouillon, de aardappelen en het water bij.
Laat dit alles 30 minuten koken.
Pureer met een staafmixer.
Snijd de kip in reepjes.
Meng de room met de eierdooier.
Haal de soep van het vuur en roer er het roommengsel onder.
Verdeel de veloutésoep over vier, diepe borden en strooi er de fijngesneden kip overheen.

Tip
Lekker met een lepeltje kaviaar.

Bron: Patapas

Terug