Vellutata di porro

Crème van prei

voor 10 personen

  • 22 cl slagroom
  • 6 preien
  • 1½ middelgrote aardappel
  • tijm
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • boter
    • garnering:
  • 180 g briochebroodkruim ( luxe broodsoort )
  • 180 g vers geraspte Parmigiano reggiano
  • 5 eierdooiers
  • 3 slibtongetjes
  • bloem
  • kervel

Fruit de in stukjes gesneden prei in olie, met tijm en de middelgrote aardappel in blokjes gesneden.
Voeg 2,5 liter water en zout toe en laat het geheel 30 minuten koken.
Pureer het geheel vervolgens samen met de slagroom, zodat u een romige, gebonden soep krijgt.
Breng de soep aan de kook en doe intussen het broodkruim in de keukenmachine met de Parmigiano, de eierdooiers, zout & peper.
Maak van het zo verkregen deeg kleine deegballetjes, gnocchetti, die u kookt in de preisoep.
Snijd de slibtongetjes in reepjes, wentel deze door de bloem en bak ze in een klontje boter.
Voeg zout & peper toe.

Uitserveren

Verdeel de preisoep over de borden en garneer deze met de visreepjes en gnocchetti.
Maak het geheel af met kervel.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug