Veldzuringsoep

Veldzuringsoep

  • 2 handen vol veldzuringbladeren
  • paar scheutjes olie
  • 1 ui
  • 2 aardappelen
  • 1 l bouillon
  • evt. scheutje witte wijnazijn
  • peper & zout
  • scheutje room
  • snuf nootmuskaat

Fruit de ui, voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe.
Laat even smoren.
Voeg de bouillon toe.
Laat de soep zo’n tien minuten koken.
Was de zuring, ontdoe ze van de steeltjes, snijd de bladeren in reepjes.
Doe ze bij de soep, laat eventjes doorwarmen, pureer de soep met een staafmixer.
Proef en voeg eventueel wat wijnazijn toe: dit kan het zuur van de veldzuring helpen ophalen.
Op smaak brengen met peper, zout, room en nootmuskaat.

Bron: Michiel Bussink
Gepubliceerd door: Down to Earth magazine

Terug