Vegetarische knoflooksoep

  • 1 l water
  • ca. 10 knoflooktenen (evt. gekneusd)
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eieren
  • 4 of 8 oude sneetjes stokbrood (evt. in de magnetron "verouderen")
  • geraspte kaas (Gruyère of Emmentaler)

Breng het water aan de kook (evt. met een bouillonblokje)
Fruit knoflook en ui zachtjes in boter, margarine of (olijf)olie.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe het knoflook/ui-mengsel in het kokende water en laat ca. een half uur doorkoken.
Scheidt de eieren en voeg het wit aan de soep toe.
Leg in 4 soepkommen 1 of 2 sneetjes stokbrood.
Vul soepkommen met de soep en strooi er de kaas over.

Ala uiensoep kun je als variatie de kommen nog even onder de grill zetten om de kaas een (beetje) te laten gratineren.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug