Vegetarische bonensoep

Vegetarische bonensoep

voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 dunne prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 klein blik kidneybonen, uitlekgewicht ca. 250 g
  • 2 eetl. olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 laurierblad
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • oregano
  • gerookt paprikapoeder
  • 4 volkoren boterhammen

Maak de groente schoon.
Snijd de paprika in blokjes, prei in ringen, ui en knoflook in snippers.
Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in reepjes.
Spoel de kidneybonen in een vergiet af.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de paprika, prei, pepertje, tomatenblokjes, laurierblad, 15 cl water en bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
Laat de soep 5 minuten koken.
Voeg de kidneybonen toe en warm nog een paar minuten door.
Verwijder het laurierblad en maak de soep op smaak met oregano en gerookt paprikapoeder.
Serveer er brood bij.

Spaanse peper over?

Bron: Voedingscentrum

Terug