Uiensoep met witte bonen

Uiensoep met witte bonen

vegetarisch, voor 2 personen

  • 400 g uien
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • peper
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 eetl. volkorenmeel
  • ΒΌ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik witte bonen, uitlekgewicht ca. 250 g
  • 4 takjes selderij
  • 40 g geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 volkoren boterhammen

Pel de uien en snijd ze in ringen.
Fruit de uienringen in de margarine met peper en paprikapoeder goudgeel.
Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.
Giet er onder goed roeren 40 cl water bij met het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
Spoel de witte bonen af.
Voeg de witte bonen toe en kook de soep 10 minuten.
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
Maak de soep op smaak met de selderij en serveer de geraspte kaas en het brood erbij.

Geraspte kaas?
Selderij?

Bron: Voedingscentrum

Terug