Uiensoep met witte bonen

Uiensoep met witte bonen

voor 2 personen

  • 400 g uien
  • 1 eetll vloeibare margarine
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 2 eetl. bloem
  • 40 cl groentebouillon
  • 1 klein blik witte bonen
  • 4 takjes selderij
  • 40 g geraspte belegen 30+ kaas

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
Fruit de uienringen in de margarine met peper en het paprikapoeder goudbruin.
Strooi er de bloem over en warm dit goed door.
Giet er onder goed roeren de groentebouillon bij en breng dit aan de kook.
Laat de witte bonen uitlekken.
Voeg de witte bonen toe.
Kook de soep 10 minuten.
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
Maak de soep op smaak met de selderij en geef er de geraspte kaas bij.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Geraspte kaas?

Bron: Voedingscentrum

Terug