|
|
Smelt de boter met de olijfolie in een pan en voeg de uienringen met de tijm, knoflook en het laurierblad toe.
Laat alles op heel zacht vuur bakken, zodat de uienringen niet bruin worden.
Regelmatig roeren.
Haal na een kwartier het deksel van de pan, draai het vuur hoog en bak de uien tot ze goudbruin zijn.
De uien karameliseren hierdoor, waardoor de smaak intenser en zoetig wordt.
Giet de bouillon erbij, zet het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout & peper.
Schep de soep in 4 kommen en leg in iedere kom een stuk stokbrood.
Besprenkel dit met olijfolie en strooi er vervolgens (veel!) geraspte kaas over.
Zet dit onder de grill of in de oven (180 °C) totdat het brood lichtgeroosterd en de kaas gesmolten is.
Dit recept is afgeleid van een recept van Jamie Oliver, uit zijn boek Jamie’s Dinners.
Bron: Bourgondië