Uienroomsoep met kaaskoekjes

uienroomsoep (2K)
voor 6 personen
  • 500 g uien
  • 40 g boter
  • 2 eetl. bloem
  • 65 cl groentenbouillon
  • 20 cl droge vermout (Noilly Prat)
  • 12½ cl room
  • 3 takjes tijm
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
    • koekjes:
  • 4 ontbijtbroodjes (ongebakken, uit de koelafdeling)
  • 1 eidooier
  • 300 g comté-kaas, geraspt
  • 1 eetl. komijnzaadjes

Pel en hak de uien, bak ze glazig in de boter.
Kruid met peper en zout.
Strooi er de bloem bij en bak even mee.
Blus al roerend met de vermout.
Doe er de tijm en de groentebouillon bij.
Breng aan de kook, dek af en laat 15 tot 20 minuten sudderen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Neem het deeg uit de verpakking en snij elk broodje in drie plakken.
Druk ze plat en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat.
Roer de eidooier los met 2 eetlepels water en bestrijk er de deegplakjes mee (bewaar de rest van het eimengsel).
Bestrooi ze met kaas en komijn.
Zet ze onderaan in de oven en laat 10 minuten bakken.
Vermeng de room met de rest van de eidooier.
Verwijder de tijm en mix de bouillon.
Roer er het eimengsel door en breng op smaak met nootmuskaat.
Serveer de soep samen met de verse kaaskoekjes.

Opmerking
Leuk voor de feestdagen, een verassend simpele soep met niet iets extra met de kaasbroodjes.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug