Twee kleuren soep

Twee kleuren soep

voor 6 personen

    • Oranje soep
  • 250 g rodelika wortels
  • 250 g yacon
  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke eetl. wasabi pasta (of meer, als je van pittig houdt!)
  • 50 cl water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie
    • Paarse soep
  • 250 g paarse bataat
  • 250 g rode kool
  • 1 flinke rode ui
  • 1 eetl. kaneel
  • 40 cl kokosmelk
  • 15 cl water
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie

De oranje soep
Schil de wortelen en de yacon en snijd in stukken.
Kneus de citroengras en de knoflook en snijd de knoflook in grove stukken.
Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de groenten, knoflook en citroengras vijf minuten aan.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de wasabi pasta en de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat 20 minuten met een deksel op de pan koken tot de groenten zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer glad.

De paarse soep
Schil de bataat en snijd de rode kool in stukken.
Pel de rode ui en snijd in parten.
Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de groenten vijf minuten aan.
Breng op smaak met zout en peper en voeg de kaneel toe.
Blus af met de kokosmelk en het water.
Laat 20 minuten met een deksel op de pan koken tot de groenten zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer glad.

Breng de soepen samen
Kijk of de soepen ongeveer dezelfde dikte hebben.
Als er een veel dikker is, voeg daar dan wat water aan toe.
Maak van een stukje karton met daaromheen plasticfolie (of een stukje aluminiumfolie) een scheidingswand voor in de kommetjes.
Het luistert niet heel nauw, maar hoe strakker, hoe beter het resultaat.
Doe beide kleuren soep in een maatbeker en schenk ze tegelijk aan weerszijde van de scheidingswand in de kommetjes.
Trek de scheidingswand ertussen vandaan.
Serveer de soep heet.

Lekker met brood en kruidenboter.

Bron: Milieudefensie

Terug