Turkse linzensoep met prei

  • 250 g linzen
  • 75 g witte rijst
  • 2 aardappelen
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 30 g roomboter
  • zwarte peper
  • zout

Was de linzen en de rijst in een zeef onder koud stromend water.
Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken.
Pel de uien en rasp deze fijn.
Maak de preien schoon en snijd ze in ringen.
Doe de linzen, de rijst, de stukken aardappelen, geraspte ui en ringen prei in een snelkookpan met circa 2 liter water.
Sluit de snelkookpan en breng deze onder druk.
Kook de soep circa 15 minuten.
Koel de snelkookpan voor het openen goed af met koud water.
Open de pan.
Zeef de inhoud en pureer de massa in de keukenmachine, mengbeker of met de staafmixer.
Los de bouillontabletten op in 2 dl kokend water.
Verhit de olie en de boter in een koekenpan.
Voeg de kippenbouillon toe.
Meng dit door de soep.
Breng de soep op smaak met zwarte peper en zout.
Serveer de - heel dikke - soep.

Vegetarische tip: neem groentebouillon i.p.v. kippenbouillon.
N.B. Bezit je geen snelkookpan, kook de soep dan in een gewone kookpan in circa 35 minuten gaar.

Terug