Turkse linzensoep

vegetarisch

Lekkere linzensoep, door de pepertjes pittig.
Smaakt goed met Turks brood, maar ook met ons volkorenbrood goed te eten.
De Turkse pepertjes zijn natuurlijk verkrijgbaar in Turkse winkels, heten 'pul biber' of zoiets.

  • 150 g rode linzen
  • handje rijst
  • 2 - 3 uien
  • 2 (groente)bouillontabletten
  • blik gepelde tomaten
  • groot blik tomatenpuree
  • 1 ½ eetl. muntblaadjes
  • ½ eetl. basilicum
  • peper
  • zout
  • Turkse gedroogde rode pepertjes
  • scheutje olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 l water

Linzen wassen.
Uien snipperen en in de olie goudgeel bakken, dan linzen en de rijst even meebakken.
Kruiden, pepertjes (veel is pittig!), tomaten uit blik (met vocht), water, tomatenpuree en de bouillontabletten erbij.
Half uurtje laten koken.
zout & peper naar smaak toevoegen.
Soep pureren met staafmixer, citroensap in een soepkom doen en de soep er overheen schenken.

Peter Polling

Terug