Lichtgebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekjes en croutons

tuinkerssoep (2K)

  • 2 bakjes tuinkers
  • 0,75 l bouillon
  • ⅛ l slagroom
  • versgemalen peper en zout
  • 100 g krokant gebakken ontbijtspekreepjes
  • 4 boterhammen in dobbelstenen gesneden
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 snufje paprikapoeder

Breng de bouillon samen met de slagroom en de tuinkers aan de kook.
Laat het ca. 5 minuten op een matig vuur trekken en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Vervolgens in de mixerblender fijn draaien en door een zeef in een andere pan gieten.
Weer op het vuur zetten en warm houden tot gebruik.
Verhit nu de olie in een pan en bak hierin de spekreepjes totdat ze lekker krokant zijn.
Schep de spekjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
De brooddobbelstenen kun je vervolgens kruiden met peper, zout en paprikapoeder.
Schep de brooddobbelstenen in het bakvet regelmatig om totdat deze goudbruin en krokant (croutons) zijn.
Schep de soep in kommen en voeg als laatste de spekreepjes en de croutons toe.

Succestip
Gebruik in plaats van tuinkers bijvoorbeeld waterkers of bosuitjes.

Bron: Spar Succes recepten

Terug