Exotische soep van kapucijners en rode kool

  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 50 g rode kool, fijngeschaafd of -gesneden
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 2 cm verse gember, fijngehakt
  • mespunt rode peper of chilipeper
  • beetje olie
  • 800 g gekookte grauwe erwten of kapucijners
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 eetl. komijnzaadjes

Week 500 gram peulvruchten een nacht in zeker drie keer hun volume aan koud water.
Breng ze aan de kook en laat ze zachtjes koken tot ze gaar zijn - 1½ à 2 uur.
Zout ze pas op het eind, anders duurt het langer.
Eet met piccalilly en speklapjes.
En natuurlijk heb je veel te veel, dus maken we de volgende dag soep:
fruit de uien, rode kool, knoflook, gember en rode peper in een scheut olie tot de uien zacht zijn.
Pureer de grauwe erwten met weinig vocht en voeg toe.
Meng er de kokosmelk en genoeg erwtenvocht bij om het soepig te maken.
Garneer met de komijnzaadjes.

Bron: Onno Kleyn

Terug