Toscaanse wittebonensoep met worst

Toscaanse wittebonensoep met worst

  • 4 kleine pikante braadworstjes,
    bijv. Catalaanse braadworstjes
  • 1 ui, grof gehakt
  • 4 eetl. extra vergine olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 wortel, in stukken
  • 2 grote rijpe tomaten, in stukken
  • 1 l groentebouillon
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 100 g groene kool, fijngesneden
  • 1 blik grote witte bonen à 400 g, uitgelekt
  • 1 eetl. citroenrasp
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • ½ eetl. gehakte knoflook

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ovenbestendige pan met dikke bodem.
Bak hierin de worstjes om en om bruin.
Haal de worstjes uit de pan.
Bak in het overgebleven braadvet de ui zachtjes aan tot hij zacht begint te worden.
Voeg dan de knoflook, bleekselderij en wortel toe aan de ui en deze bak 2 minuten zachtjes mee.
Voeg ook de tomaat toe en laat 5 minuten sudderen.
Roer vervolgens alle ingrediënten af en toe door.
Voeg de bouillon, tijm, rozemarijn, groene kool en witte bonen toe.
Breng aan de kook.
Sluit de deksel en schuif in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat 40 minuten zachtjes garen.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Schep de soep op 4 borden en bedruppel met de rest van de olijfolie.
Meng de citroenrasp met de peterselie en de knoflook.
Strooi op het laatst over de soep.

Tip
Dit gerecht is lekker met brood.

Bron: Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Gepubliceerd door: Gall & Gall

Terug