|
|
Zet de oven op 180 °C.
Snijd het brood in dunne plakken en verdeel over een plateau.
Laat 10 minuten uitdrogen in de oven.
Gebruik van de prei alleen het wit en het lichtgroen.
Snijd hem in de lengte doormidden en daarna in zeer dunne plakjes.
Was en droog in de slacentrifuge.
Fruit de prei in 4 eetlepels olijfolie tot hij zacht wordt, zo’n 10 minuten.
Zet het vuur lager als het te hard gaat.
Bak op het eind de knoflook 1 minuut mee.
Voeg de tomaten toe, het brood, de basilicum, de cayennepeper, de suiker en het bouillonblokje.
Laat 20 minuten zachtjes pruttelen en prak tussentijds af en toe met de stamppotstamper (handig ding, dat hebben de Italianen niet!).
De juiste dikte is die van erwtensoep; voeg wat kokend water toe als het te dik wordt.
Breng op smaak met zout, dek af en draai het vuur uit.
Laat 20 minuten staan en serveer lauw (later opwarmen mag) met een straaltje olijfolie in elke bord.
Nee, geen kaas!