Koude tomatensoep met zomerkruiden

  • 1 kg rijpe tomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 - 2 eetlepels (rode wijn) azijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 6 takjes (platte) peterselie
  • 6 blaadjes lavas (maggiplant) of selderij
  • 10 sprieten bieslook

Was de tomaten, snijd ze in stukken en verwijder harde delen.
Maak het sjalotje en de knoflook schoon.
Pureer de tomaten met het sjalotje en de knoflook heel fijn.
Laat de soep minimaal 1 uur op een koude plaats afgedekt staan, dan ontwikkelen de tomaten meer smaak.
Maak de soep op smaak met peper, een beetje zout, wat azijn en de olijfolie.
Was de kruiden en knip ze klein.
Strooi de kruiden over de soep.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht ribkarbonade met chutneysaus, snijboontjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug