voor 8 personen
|
|
Snijd de bleekselderij, ui en wortels grof.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote (soep)pan en bak hierin de bleekselderij, ui en wortel een paar minuten op laag vuur.
Hak de knoflook grof en voeg toe aan de pan, samen met de tijm en rozemarijn.
Bak weer een paar minuten op laag vuur.
Doe de tomatenpuree erbij en bak deze een minuutje mee.
Voeg nu de gepelde tomaten toe en steek ze met een houten lepel in grove stukken.
Voeg 1½ liter water, de bouillonblokjes en de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
Laat de soep op laag vuur drie kwartier tot een uur pruttelen tot de groenten zacht geworden zijn.
Maak intussen de gehaktballetjes door het gehakt te mengen met het ei, paneermeel en peterselie.
Draai met vochtige handen balletjes van ongeveer 1½ cm doorsnede.
Haal de soeppan van het vuur en neem de laurierblaadjes uit de soep.
Pureer de soep met een staafmixer.
Haal de soep door een zeef en gooi de pulp weg.
Zet de soep terug op het vuur en voeg de gehaktballetjes toe.
Laat zachtjes koken tot de balletjes boven komen drijven.
Breng de soep op smaak met peper, zout en een snufje cayennepeper.