![]() |
voor 6 personen |
|
|
Verhit de olie in een grote soeppan op een matig vuur.
Fruit hierin de ui circa 1 minuut tot hij glazig is.
Voeg de tomaten toe en schep ze circa 2 minuten om tot ze hun vocht afgeven.
Schep de suiker erdoor en blijf nog circa 2 minuten roeren tot alle vocht verdampt is, de tomaten licht aan
de bodem kleven en beginnen te karameliseren.
Schep er de helft van de bleekselderij, het water en de tomatenpuree door.
Strooi er wat zout & peper over en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep onafgedekt circa 30 minuten trekken.
Pureer de soep gedeeltelijk met een staafmixer, zodat nog wat stukjes tomaat heel blijven.
Voeg de resterende bleekselderij toe en laat de soep nog 5 minuten trekken.
Schep vlak voor u de soep serveert de bosuitjes, peterselie, kervel en basilicum door de soep.
Maak hem op smaak af.
Schep de soep in kommen.
Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij