Tomatensoep met ravioli en amandelen

Tomatensoep met ravioli en amandelen

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout of 600 g tomaten
  • 1 eetl. olie
  • 1 dunne prei
  • 100 g volkoren ravioli, zonder vlees, koelvak
  • 50 g amandelen
  • basilicum
  • ½ klein volkoren stokbrood

Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
Maak de paprika en eventueel de tomaten schoon en snijd alles in blokjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de paprika, de tomatenblokjes en 20 cl water toe en breng dit aan de kook.
Kook de soep 5 minuten.
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Roer de prei en de ravioli door de soep en kook de ravioli hierin volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Hak de amandelen grof.
Was de basilicum en scheur de blaadjes klein.
Roer de amandelen door de soep.
Maak de soep op smaak met peper en basilicum en geef er stokbrood bij.

Menusuggestie
Lekker met wat volkoren stokbrood.

Prei over?

Bron: Voedingscentrum

Terug