Tomatensoep met peterselieroom

voor 2 personen

  • 750 g tomaten
  • 1 ui
  • 5 takjes peterselie
  • 1 eetl. olie
  • nootmuskaat
  • 2½ dl bouillon
  • 1 laurierblad
  • 100 g beenham
  • 1 dl Griekse, volle yoghurt

Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Was de peterselie.
Snijd de stelen in stukjes en knip het blad fijn.
Fruit de ui met de peterseliestelen in de olie glazig.
Voeg de tomaten toe met wat nootmuskaat, het laurierblad en de bouillon.
Breng dit aan de kook en laat de soep 10 minuten koken.
Verwijder het laurierblad.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine glad.
Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
Warm de soep nog even goed door en maak hem op smaak met wat peper.
Roer de klein geknipte peterselie door de yoghurt en maak dit op smaak met peper en een beetje zout.
Garneer de soep aan tafel met een lepel van de peterselieroom.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug