|
|
Oven voorverwarmen (200 °C) en grote ovenschaal beetje invetten.
Tomaten (gebruik goed rijpe, niet te grote tomaten) doormidden snijden en op de bolle kant in de ovenschaal
leggen.
Snijd de uien (met schil) in kwarten en leg die tussen de tomaten.
Haal de teentjes knoflook los en leg ze (met schil) tussen de tomaten en de uien.
Takjes tijm ertussen, vers gemalen peper er overheen, besprenkelen met olie en 35 - 45 minuten in de oven
zetten, tot de tomaten zacht zijn.
Uien en knoflook tussen de tomaten uithalen en opzij leggen.
Maak van één bouillonblokje een halve liter bouillon en schenk dit over de tomaten.
Nog 10 minuten terug in de oven.
Verwijder de schillen van de ui en de knoflook en pureer dit mengsel in de keukenmachine of met een
staafmixer.
Ovenschaal uit de oven halen, tomaten bij het gepureerde ui-knoflookmengsel doen.
Mengsel nog even pureren tot het goed gemengd is, daarna boven een soeppan door een zeef drukken (gebruik de
bolle kant van een lepel).
Van het tweede bouillonblokje ook een halve liter bouillon maken en dit toevoegen, roeren, op zacht vuur goed
doorwarmen en eventueel op smaak brengen.
Vlak voor het opdienen de crème fraîche toevoegen en nog een keer goed mengen (staafmixer).
Eventueel op smaak brengen met zout & peper.
Serveren in een mooie soepkom, met gehakte peterselie.