Geroosterde tomatensoep met feta, geroosterde pijnboompitten en pittige courgette

Geroosterde tomatensoep met feta, geroosterde pijnboompitten en pittige courgette

  • 500 g tomaten
  • 4 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • paar takjes tijm
  • paar takjes oregano
  • handje basilicumblaadjes
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1 l bouillon
  • olijfolie
  • 250 g courgette
  • 1 theel. currypoeder
  • 1 theel. lookpoeder
  • Worcestershiresaus
  • ½ theel. chilipoeder
  • 200 g feta
  • 80 g pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de tomaten en sjalotjes in vieren.
Pel de knoflook en snijd ze in plakjes.
Schik tomaten en sjalotten in een met olijfolie ingevette ovenschotel.
Voeg tijm, oregano, basilicum, look, balsamicoazijn en peper en zout toe.
Hussel alles even door elkaar.
Plaats in de oven en laat roosteren tot de tomaten bruine randjes krijgen (ongeveer 40 minuten).
Haal uit de oven en vis de takjes kruiden eruit.
Giet in een soeppot, voeg bouillon toe en mix.
Smaak af met peper en zout.
Snijd de courgettes in halve maantjes (indien dikke courgetten, eerst ontpitten).
Laat een pan heet worden.
Doe de courgettes en een scheut olijfolie in de pan.
Voeg pijnboompitten, curry, chilipoeder en lookpoeder toe.
Bak en schud af en toe op tot de courgettes goudbruin kleuren.
Blus met de Worcestershiresaus.
Serveer de soep met fetakruimels en een portie courgettes.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug