Gevulde tomatensoep met ei, taugé en prei

  • 20 cl water
  • 600 g tomaten
  • 100 g taugé
  • 100 g prei
  • 1 theel. bouillonpasta
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • basilicum
  • 1 ei
  • 1 eetl. melk
  • boter om te bakken

Tomaten aan stukken snijden en met iets water en de bouillonpasta in 5 minuten gaar koken.
Door de zeef roeren.
Van de eieren en de melk een dunne omelet bakken in de boter, oprollen en in dunne reepjes snijden.
De prei aan heel dunne ringen snijden. (tomatenpuree met 2 l kokend water, opwarmen) prei, ommeletreepjes, taugé en basilicum aan de soep toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Eventueel iets binden met bloem.
Op smaak brengen met peper en zout of tamari.
Voor het opdienen bestrooien met fijn geknipte peterselie.

Bron: NN

Terug