Geroosterde tomatensoep van coeur de boeuf

Geroosterde tomatensoep van coeur de boeuf

  • 6 coeur de boeuf tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • olijfolie
 
  • peper & zout
  • 2 eetl. Provençaalse kruiden
  • verse basilicum
  • 2 eetl. crème fraîche of room

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de tomaten en uien in kwarten en de schoongemaakte knoflook in plakjes.
Doe ze allemaal in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepels olie en zout en versgemalen peper.
Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 1 uur.
Schep het geheel in een grote pan, schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer en laat nog 10 minuten op een laag vuur doorwarmen.
Snijd de basilicum in flinterdunne reepjes.
Roer de crème fraîche of roomkaas door de soep.
Serveer de geroosterde tomatensoep in voorverwarmde borden/kommen gegarneerd met de basilicum.

Tip
Voeg eventueel 100 gram kleine pasta of rijst toe en laat dit meegaren.

Bron: Verse Oogst

Terug