Tomatensoep Cadiz stijl

Tomatensoep Cadiz stijl

  • 500 g tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 150 g witbrood (oud van gisteren . . . )
  • 1 takje munt
  • 1 l water
  • olijfolie virgin extra
  • zout, het bekende snufje 😎

Snij het brood in smalle reepjes en leg ze in een laagje water net genoeg dat het brood alles heeft opgezogen.
Snij in de tussentijd de paprika in fijne reepjes en bak ze zacht in olijfolie.
Voeg de in kleine stukjes gesneden knoflook met fijn gesneden munt en een snufje zout (naar eigen smaak) aan toe.
Snij dan de tomaten in kleine blokjes en voeg dit ook toe in de pan.
Zet het vuur laag en laat het sudderen tot het enigszins is ingedikt.
Voeg vervolgens het brood er aan toe.
Goed mengen tot er een mooie homogene substantie ontstaat.
Voeg vervolgens het water eraan toe en laat het geheel koken op laag vuur gedurende een minuut of 10.
Is de soep te dik kan men natuurlijk meer water toevoegen, afhankelijk van ieders eigen voorkeur.
Dit geldt ook bij het meer zout toevoegen.

Bron: Passie voor Andalusië
Gepubliceerd door: Spaanse Winkel

Terug