Tomatensoep met boontjes en peterselietopping

Tomatensoep met boontjes en peterselietopping

voor 2 personen

  • 750 g tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes peterselie
  • 2 eetl. olie
  • nootmuskaat, peper
  • 1 laurierblad
  • ΒΌ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 kleine pot of klein blik witte bonen
  • 5 cl halfvolle yoghurt
  • 6 volkoren boterhammen

Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Pel de ui en de knoflook.
Snijd de ui en een half teentje knoflook klein.
Was de peterselie.
Snijd de stelen in stukjes en knip het blad fijn.
Fruit de ui, het gesnipperde teentje knoflook en de peterseliestelen in de olie glazig.
Voeg de tomaten toe met wat nootmuskaat, het laurierblad, 20 cl water en het stukje bouillontablet.
Breng dit aan de kook en laat de soep 10 minuten koken.
Verwijder het laurierblad.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine glad.
Spoel de witte bonen in een zeef onder stromend water.
Roer de witte bonen door de soep en breng de soep weer aan de kook.
Warm de soep nog even goed door en maak hem op smaak met wat peper.
Pers het halve teentje knoflook uit boven de yoghurt en roer de klein geknipte peterselie erdoor.
Schep aan tafel een lepel van de peterselietopping op de soep en geef er brood bij.

Yoghurt over?

Bron: Voedingscentrum

Terug