Tomatenpaprikasoep met miso, kikkererwten en lavas

Tomatenpaprikasoep met miso, kikkererwten en lavas

  • 200 g ui
  • 1 kg tomaten, vers, ingemaakt of passata
  • 200 g paprika
  • olijfolie
  • 2 l groentebouillon
  • 400 g gekookte kikkererwten
  • 1 eetl. miso
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. geperste knoflook
  • peper & zout
  • 1 bosje lavas

Versnipper de ui.
Snijd de tomaten in stukken.
Verwijder de zaden en de steel van de paprika en snijd in blokjes.
Fruit de uisnippers in de olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de tomaten en de paprika toe en roerbak even.
Voeg de bouillon toe en laat een kwartiertje koken.
Bak intussen de kikkererwten in een pan met een scheut olijfolie.
Voeg miso, sojasaus en geperste knoflook toe en bak tot de kikkererwten goudgeel kleuren.
Roer niet, maar schud de kikkererwten af en toe op zodat ze knapperig worden.
Mix de soep glad.
Serveer met de gehakte lavas en een paar lepels gebakken

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug