Tomatenbouillon met omeletreepjes

voor 2 personen

  • 1 vleestomaat
  • 2 gedroogde tomaatjes op olie
  • 40 cl groentebouillon (van tablet)
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 ei
  • 1 eetl. halfvolle melk
  • 1 theel. vloeibare margarine

Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de tomaatjes in reepjes.
Breng de groentebouillon met de stukjes verse en gedroogde tomaat tegen de kook aan en laat dit een paar minuten trekken.
Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
Klop het ei los met de melk, de basilicum en wat peper.
Kwast een koekenpan met een anti-aanbakbodem in met wat margarine en bak hierin een omelet.
Snijd de omelet in reepjes en roer ze door de bouillon.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasje, spinaziesalade met croutons en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug