Heldere tomatenbouillon met doperwtjes en kalkoen

heldere_tomatensoep (1K)

  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 fijngesneden sjalotjes
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 4 rijpe tomaten in stukjes gesneden
  • 2 ontvelde tomaten in blokjes gesneden
  • ¾ l runderbouillon
  • 200 g kalkoenfilet, in reepjes gesneden
  • 150 g doperwtjes (diepvries)
  • 1 eetl. gesneden bieslook
  • een paar druppels tabasco
  • versgemalen peper
  • zout

Verhit de olijfolie in een soeppan en laat hierin de sjalotjes en knoflook licht aanbakken.
Voeg hier de tomaatstukjes aan toe en laat deze even meebakken.
Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat de bouillon ca. 15 minuten op een laag vuur trekken.
Zeef de bouillon en zet het daarna weer terug op het vuur.
Voeg vervolgens de kalkoenreepjes toe aan de bouillon en laat het geheel in ca. 5 minuten gaar worden.
Voeg de ontvelde tomaatblokjes, doperwtjes en bieslook aan de bouillon toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco.

Succestip
Voeg fijngesneden bleekselderij en gekookte rijst toe.

Bron: Spar Succes recepten

Terug