Chinese tomatensoep met reepjes varkensvlees, minimaïs en taugé

tomatensoep3 (2K)

  • 200 g varkenslappen (mager)
  • ½ liter vleesbouillon
  • 1 ui
  • 80 g minimaïs
  • 6 vleestomaten
  • 3 eetlepels slaolie
  • 100 g taugé
  • 4 eetl. zoetzure rode pepersaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. ketjap manis

Snijd het vlees in smalle reepjes en meng het met 2 eetl. ketjap en 2 eetl. zoetzure rodepepersaus.
Laat het vlees 20 minuten marineren.
Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit 1 eetl. olie in een diepe soeppan en bak hierin de ui en de knoflook 3 minuten op een laag vuur.
Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze al omscheppende 2 minuten mee.
Voeg de bouillon en de rest van de ketjap en rodepepersaus toe en kook de soep 15 minuten op een hoog vuur.
Pureer en zeef de soep.
Verhit 1 eetl. olie in een wok of diepe braadpan en roerbak hierin het vlees 3 minuten op een hoog vuur.
Voeg de maïskolfjes toe en bak het geheel nog 2 minuten.
Voeg het vleesmengsel en de taugé aan de soep toe.
Direct serveren.

Informatie over varkenslappen
Braad de varkenslap rustig aan en sudder deze gaar met gesloten deksel op laag vuur.

Smaakidee
Peper

Wist u dat...
Vlees verschillende vitamines van het B-complex bevat, namelijk vitamine B1, B2, B6 en B12?

Bron: Vlees.nl

Terug