Geroosterde tomaten-paprikasoep met knoflookbrood

Geroosterde tomaten-paprikasoep met knoflookbrood

vegetarisch, voor 2 personen

  • 500 g tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • 1 ui
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 200 g witte bonen (pot) of diepvries of verse tuinbonen

Warm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de tomaten en de paprika’s.
Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes.
Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten.
Rooster de tomaten en de paprika’s 20 minuten in de oven.
Pers 1 teentje knoflook uit boven een kommetje.
Voeg 1 eetlepel olie en royaal tijm toe.
Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door.
Druppel de knoflookolie in de openingen van het brood.
Bak het brood in de hete oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
Pel de ui en het andere teentje knoflook.
Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
Voeg de tomaten en paprika’s toe met 10 à 20 cl water en het stukje bouillontablet.
Breng dit aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer.
Spoel eventueel de witte bonen af in een zeef.
Roer de witte bonen of tuinboontjes door de soep en kook ze kort mee.
Geef het knoflookbrood bij de soep.

Bron: Voedingscentrum

Terug