Tomaten-groentesoep met rijst

  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 100 g rundergehakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 dl bouillon (van tablet)
  • 1 theel. Italiaanse keukenkruiden
  • 40 g. rijst

Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Verwarm de margarine in een soeppan en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
Voeg het gehakt toe en bak dit mee gaar en rul.
Doe de paprika, de tomaten met het vocht, de bouillon en de keukenkruiden er bij en breng dit aan de kook.
Strooi de rijst er in en kook de rijst in ca. 20 minuten gaar.
Maak de soep op smaak met peper.

Menusuggestie
Lekker met volkoren stokbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug